22 Oktober: Event Meppel

Kom ook langs, leer de laatste nieuwtjes en maak op een informele wijze kennis met mede windows system engineers.

Het evenement vindt plaats op kantoor van L2Vision, blankenstein 180 in Meppel. Er is voldoende parkeerplaats naast het kantoor.

We starten vroeg maar je kunt een hapje met ons mee eten en alvast kennis maken met de overige bezoekers.

Verder worden er deze avond 3 sessies gehouden:

Sessie 1: What’s new in Azure en Azure Pack. Een walk trough door de (nieuwe) features van de producten.

Spreker: Louis Jenema, IT architect met ruime ervaring omtrent implementaties van System Center, Hyper-V en Azure. Blog: http://www.jenema.net

ik

Sessie 2: Where SCOM meets (Power) BI

In deze sessie gaan we met Microsoft BI tools (o.a. de Excel P’s en Office 365) los op een System Center Operations Manager omgeving. Denk hierbij aan (self-service) dashboards met trending, forecasting en KPI’s voor diverse doelgroepen. Tevens maken we een uitstap naar System Center Advisor.

Spreker: Frank Kurvers

Frank houdt zich met name bezig met complexe SCOM Authoring projecten en implementaties. Van Infrastructuur tot applicatie, business service, keten monitoring en de integratie met de BI stack en andere System Center producten. Bij zijn klanten bouwt hij management packs op maat om alle monitoring wensen te vervullen.

frank

Sessie 3:  PowerShell Desired State Configuration & OneGet

Abstract: PowerShell Desired State Configuration, het slagschip van PowerShell v4. Hiermee kun je een configuratie forceren op een server, en zorgen dat het systeem zichzelf corrigeert indien deze is gewijzigd. Dit gecombineerd met OneGet, een package deployment manager, stelt je in staat een systeem door middel van text-based configuratie uit te rollen. Built-in documentatie en herbruikbaar om je O, T, A en P omgeving gelijk te houden. Jeff zal in deze sessie tonen hoe je dit eenvoudig kan doen, zowel vanuit een technologisch perspectief als dat vanuit de business… hoe overtuig je je collegae dat dit is wat zij willen?

Spreker: Jeff Wouters.

Een MVP Powershell. Jeff is een freelance consultant en trainer met een focus op  automation, deployment and virtualization. Blog: http://www.jeffwouters.nl en http://blogs.technet.com/b/heyscriptingguy/ Hij is een van de auteurs van het PowerShell Deep Dives boek en actief op social media waar je hem kunt vinden onder: ‘JeffWouters’.

jeffwouters

Agenda:

17:00 -18:00       inloop (met een hapje en drankje)
18:00 -18:10       kickoff
18:10 – 18:50      sessie 1
18:50 – 19:00      pauze
19:00 – 19:55       sessie 2
19:55 – 20:05      pauze
20:05 – 21:00      sessie 3
21:00 – 22:00      netwerken/borrel